Ready, set, run!

Categories Trening og kosthold

Good dag alle sammen! Endeleg er dagens treningsøkt og skuleøkt ferdig. Fjo! Resten av dagen skal bli brukt på å lese til prøven me har på fredag. Er begynt så vidt på å skrive stikkord, eller har gjort det gjennom heile kapittelet. Tenkte eg kunne lage eit innlegg om tips til studieteknikkar om det er ønskeleg? Uansett, over til dagens tema: 


Intervallar, er sååå godt! NOT! Tru meg, eg hatar verkeleg intervallar, men det gjer så ufatteleg godt for kroppen. Programmet eg skal presentera for dikka er det mi kjære syster som har introdusert meg til, og det tek kun ein halvtime. Har du ein travel kvardag er dette det perfekte programmet, og du kan køyra det berre på ein morgon før du skal på skulen eller jobb. Tenkte først berre å seie litt om kva som er så godt med intervallar: 

> Det er super effektivt! Du køyrer det lett på 30 minutt, også er du ferdig. Det viser seg blant anna ved studie at du får større progress ved å trene intervallar i 15 minutt, enn å jogge i ein heil time. 

 > Ikkje berre brenn du meir kaloriar, men også meir feitt. 

> Sida du pressar deg meir enn det du er vand med, pumpar hjertet ditt ekstra hardt og får pulsen opp. Dette fører igjen til eit betre, og sunnare hjerte. Som igjen fører til lengre levekår. 

> Du treng ikkje noko anna utstyr enn eit par med gode joggesko. 

> Du går ned i vekt, samtidig som du slepp å miste musklane dine.

> Heile 24 timar etter du har gjennomført økta di fortsett kroppen din å produsere HGH (ein type hormon) som gjer at du blir yngre både på innsida og utsida. 

> Er du på ferie? Finn ein bakke å køyr dei! Du kan gjere det når som helst, men viktigast KOR som helst. Eit lite tips er å gjere dei i sanden sida den gjer det endo tyngre å springe. 

> Det er skikkelig utfordrande. Du kan ikkje slappe av, ha med deg eit magasin, sjå på tv eller konsentrere deg om pusten. Her må du pushe deg sjølv, noko som gjer at du får ein genial utfordring. 

Så heilt til slutt kjem mitt program, eller med andre ord mitt syster sitt program: 

> Start med litt oppvarming slik at du kjenner du blir litt varm i kroppen. Litt rolig jogging passar alltid perfekt, og da pleier eg å ha mølla på 8-8,5. 

> No begynnar “første sesjon”, som startar med løping. Sett incline på minimum 0,5, men visst du vil ha ein litt større utfordring set du den endo høgare. Hugs at du skal jobbe med denne i ein del minutt. Set mølla på 10,5. Dette skal du springa på i 4 minutt. 

> Set ned mølla slik at du får att pulsen din, men rundt 6,0-5,0. Gå i 2 minutt, før du så set farten opp att. 

> Me aukar på med farten, og det er no tid for å setje den på 12,5. Hugs at du skal pressa deg maksimalt, sjølv om det er hardt så prøv å ikkje gi opp. Du skal no springa på 12,5 i 2 minutt. 

> Igjen, set ned til same farten og få ned pulsen. 

> Dette er siste runde i “første sesjon”, og dette er vel den hardaste. 13,5 skal det stå og dette skal du springa på i 1 minutt. Dette er vel den hardaste intervallen, men den beste. 

> No pausar du så lenge du føler for det, men ikkje lenger enn 5 minutt. Du skal på ned pulsen før me startar på skikkelege intervallar. Dette er 20/10 intervallar, som vil seie at du skal jobbe i 20 sekund, og hoppe av mølla i 10 sekund. 

> Set inclinen på 3, og begynn med å springa 20 sekund på 13,5. Hopp av i 10 sekund og øk med 0,5 for kvar intervall. Dette skal du gjere heilt til du står på 16,0 og avsluttar den siste intervallen. Du skal altså ha 6 slike intervallar, og du er ferdig med det harde. 

> Det er forskjelleg korleis alle avsluttar ei slik økt, men du kan jo avslutte med tøying, nedjogging eller drite i alt (som eg gjer). 

8 kommentarer

8 thoughts on “Ready, set, run!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *