Misshandling, drap og glamour

Categories Susanne tipsar

Kveldene kjem fortare, sofaen freistar meir enn før og teen smakar enda meir. November er ein månad som ein absolutt har lyst til å bu i pleddet med tven rullende med noko bra surrende på tv. Personlig har eg fått sansen skikkelig for dokumentarar, og tenkte derfor å annbefale dikka tre av mine favorittdokumentarar den siste tida:

 

 

·· EN SØSTERS KAMP ··

 

En søsters kamp er ein så fin, og viktig dokumentar! Denne handlar om ei jente som blir misshandla heilt fra sine barne- og ungdomsår, som kjempar ein kamp for alle andre søskena sine. Man får høyre sterke historier frå opplevelser ho har gjennomgått, samt møte med bror og søster som levde under samme tak med like mykje vold i heimen. I tillegg får vi sjå reaksjonar rundt møtet med mora som forlatte hovedpersonen allereie når ho var spedbarn. Så sterk, fin og viktig dokumentar. Du kan sjå den på NRKTV. 

 

 

·· GÅTEN ORDERUD ··

 

Orderudsaken er den mest spennande kriminalsaka som er skjedd i min historie. I pinsen 1999 var mor, far og datter funnet drept i sin eigen heim. Mysteriet er enda uoppklart men Veronica og Per blir pågrepet og sikta for drapet på sine eigne foreldre og svigerforeldre. I tillegg blir Kristin (søstra til Veronica) sikta for drap, og kjæresten til Kristin kjem unna med to års fengsel for medvirkning til drap. I denne serien der ein episode kjem ut kvar veke følgjer vi forlaupet i drapssaken. SJUKT spennande! Serien kan du finne på NRKTV

 

 

·· GAGA: FIVE FOOT TWO ··

 

Denne dama skrik jo berre GRLPWR! For ei rå dame. Etter A Star is Born filmen rulla på kinoen er eg blitt heilt obsessed med Lady Gaga, rett og slett på grunn av den sjuke stemma ho har fått tildelt. Men alt er ikkje glitter og glamour bak fasaden. Ho har slitt med hofteproblemer etter ei traume, noko som går utover hennar personlighet og korleis ho har det fra dag til dag. Høyres ikkje så spennande ut, men er faktisk ein veldig fin dokumentar som eg vil anbefale alle – uansett om du er LG fan eller ikkje. Ligg på Netflix.

3 kommentarer

3 thoughts on “Misshandling, drap og glamour

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *