Sjå på det været da folkens! Hadde det ikkje vore for at eg jobba i går og skal jobbe i dag hadde eg nok vore på campingen med mi kjære mor. Må absolutt sei det at påskeværet har vore utruleg bra i år, og dei som har vore på hytta har nok utnytta dette maksimalt. Fram til i fredag var eg i Oslo for å sjå mine kjære igjen. Tamara hadde bursdag på tirsdag og difor tenkte eg å besøke familien i Oslo. I tillegg hadde pappa tatt turen til tigerstaden, så det var jo perfekt timing for dei å møte min nye kjærleik. Han er jo så utruleg høfleg og flink med barn, så kan godt seie at familien var nøgd med valet mitt. Fekk faktisk klar beskjed om å ta godt vare på han, slik at eg kunne ha han ei stund. Så koselig! 

I går før eg jobba tenkte eg meg å ta nokre freshe bileter. Vanlegvis spør eg vennene mine om dei kan ta nokre bileter, men ettersom alle er heime på påskeferie tok eg med meg kamerastativet og iPhonen – slik at eg fekk knipse nokre bileter. Og freshe vart dei, ikkje sant? Å ta masse bileter og blogge er jo noko eg trives godt med, det er berre denne forferdelege vinteren som tek knekken på blogginga altså. No er eg back on track, og det er så masse som skjer i april at det er absolutt verdt å blogge om. Dette skal dikka få eit eiget innlegg om, så stay tuned. 

God laurdag, og god påskeafta alle blogglesarar. Håpar dikka kosar dikka uansett om de er på hytta, hybelen, camping eller heime hos familien denne påsken. Eg har kosa meg så masse i Oslo, og ikkje minst med eit storfint besøk som starta heile påsken. Ettersom det har blitt veldig lite blogging denna månaden tenkte eg heller å skrive eit oppsumeringsinnlegg, som eg også har lyst til at skal bli ei greie. Synest personleg at slike innlegg kan vere interessante å lese, ettersom eg ofte klikkar meg inn på bloggar eg ikkje har vore på. Med den pangstarten tenkjer eg vi eigentleg berre kan setje i gong med månadens oppsumering av mars tjue-atten. 


Månadens opptur: Her kjem ei litta hemmelegheit som kanskje ikkje er så hemmeleg lengre – men eg har funnet meg ein kjekk kar. Takket vere tinder (igjen) matcha eg i byrjinga av månaden med ein kjekk sjokkis fra Oslo. Da eg var hos søstra mi møttes me for fyrste gong da han var på jobb, og resten av månaden har me eigentleg hengt sammen så mykje som mogleg. Eg reiste blant anna for å overraske han på jobb mandagen for to veker sida, og han kom til meg dagen eg var ferdig med heimeeksamen. Lat meg berre seie at eg aldri i heile mitt liv har opplevd eit så fantastisk, og snilt menneske før. Lucky me. 

Månadens nedtur: Treningen og kostholdet denne månaden samt med februar har vore heilt på bærtur. Funkysusa – aka treningsbrukaren min på instagram – har vore så og sei nedlagt heile månaden grunna nedsatt lyst og motivasjon til å trene og inspirere andre. No går det jo mot mykje finare og lysare tider og eg satsar på at motivasjonen kjem tilbake i laupet av kort tid. Kroppen min er mykje meir glad i sunn og næringsrik mat enn ferdigprodusert og dårleg ernært mat. Sukker er også noko som har blitt mykje av i påsketiden, og det merkast verkeleg på kroppen min. Den er slapp og har ikkje overskudd til å gjere noko. Når man er mykje sammen med andre (M) blir det ikkje heller optimal mat, og det er fort gjort og bestille noko digg på døra eller lage noko kjapt og godt som ferdigpizza.

Månadens innkjøp: Då eg reiste midt under heimeeksamen til Oslo for å overraske M, gjekk eg sjølvsagt innom litt ulike butikkar i Oslo. Zara er alltid ein klassikar og eg finn alltid noko som eg likar der. Dei som har fulgt meg lenge har sett den sennepsgule og blå jakka som eg har fra Zara. Den blå var eg heilt frelst i for eit år sida, og brukte den så og seie konstant. Denne gongen kjøpte eg samme jakke i svart! Skinnjakka eg har fra Cubus er blitt over fem år gammal (fuck dei som seier Cubus har dårleg kvalitet) og det kan ein begynne å sjå bittelitt på den. Jakka som eg kjøpte får dikka sjå i eit outfitinnlegg i laupet av den neste veka.

Månadens serie/film: Skjærtorsdag stod Black Panther for tur, etter mykje om og men. Kinobillettane var booka ettersom både eg og M har høyrt så mykje bra om den filmen. Herregud for ein sjuk filmopplevelse. Vanlegvis er ikkje eg den største fanen av sånne sci-fiction filmar, men herlegheit den var så veldig bra. Animasjonane, lydane, plottet og musikken utgjorde ein heilt sjuk film – og begge to var ganske fornøgde da me gjekk ut av kinosalen. Ekstra deilig var det å ha ei hånd å holde i gjennom heile filmen – som sagt, eg er verdas heldigaste jente for tiden.  

Hm, korleis skal eg da starte dette innlegget? Føler det kun blir starta av hei, hallo, sorry og ja eg lev – derav er det ikkje så mange fleire andre måtar å starte innlegget på enn hei, og unnskyld. Som dikka sikkert skjønnar så er det fult køyr her på Gjøvik med eksamen. Heimeeksamen blei utlevert sist onsdag, og eg har eigentleg berre brukt mesteparten av tiden min på den, i tillegg til litt helgejobbing. Endeleg byrjar eg å sjå enden på denne heimeeksamen, og gud så deilig det er. Heimeeksamen som me er i no handlar om ernæring, der me skal skrive ein “mini-bachelor” på temaet og ein valt problemstilling. For dei som er interessert i kva eg har valt ut som problemstilling kjem det her; kva tiltak kan du som sjukepleiar gjere for å hindre fedme hos barn? Eigentleg ganske spennande, og ikkje minst stort tema. 

På torsdag blir eksamen levert inn og det feirast med spillekveld saman med nokre gode venninner før eg får besøk på fredag. Det blir deilig med ei litta påskeferie, sjølv om eg jobbar fire dagar av påsken. Greit å tjene litt peng før ein skal ut i prakis også. Rett etter påsken blir det oppstart i psykiatripraksis på Reinsvoll, der eg skal jobbe på avdelingen for øyeblikkelig hjelp. Garantert at det vertfall blir spennande og nytt, men samtidig er eg litt engsteleg. Manglande kunnskap og erfaring er nokon av årsakane til at eg gruar meg slik, men også illusjonen av korleis det ser ut på ein øyeblikkeleg hjelp-post. Sjølv om eg veit det ikkje er slik så ser man jo føre seg psykisk sjuke mennesker som er heilt på bærtur og står og slår hovudet mot veggen – men slik er det altså ikkje. Forhåpentlegvis skal eg ut ein tur å ta nokre bileter med Astrid i måro, så da får me ordna litt på sommarheaderen.