Dette fekk eg brukt for i fødebagen

Categories Blogg, Jasmine

Heilt sida fødebagen blei eit dilemma leitte eg internett rundt etter kva eg skulle pakke ned. Eg fant mange forslag som var heilt forskjellige, så med det tenkte eg å dele kva eg fekk brukt for – og kva eg vil annbefale. Min fødsel skjedde på ahus, og det kan være forskjellig fra plass til plass kva dei gir ut av saker, så det kan lønne seg å finne ut på forhånd. Som dikka vil sjå under er det ikkje så masse ein eigentleg treng å ha med seg, vertfall ikkje til baby. Hugs at sjukehuset har alt av pumpeutstyr til låns, tåteflasker, morsmelkserstatning, bleier, våtservietter og alt anna du skal finne nødvendig til den lille. Uansett, her er det me brukte og var heilt avhengige av. Treng du ikkje lista no? Lagre innlegget ein lur plass slik at du kan ta denne opp igjen den dagen du har brukt for det!

Til mammaen:

2-3 ammesinglettar
Det blir fort gulp, melkespreng osv på dei, lønner seg derfor å ha fleire
2 ammebh’ar
Ein god og stor pysj som ikkje strammar nokon plass
Annbefalar pysj med knappar på overdelen slik at du kan kneppe enkelt ned for å gi pupp.
Morgenkåpe
Dette var livreddende i det et tok min første dusj, når eg måtte opp på natta å hente mme eller når ein trengte noko ammevennleg til å ha på seg.
Tøfler/sandaler
Annbefalar nokon du kan kaste etterpå – tenk berre på alle bakterier på sjukehusgolvet.
◌ 2 gravidtruser
Eg fekk nettingtruse på sjukehuset til dei første dagane med store bind, men gikk over til litt mindre bind dagen før avreise. Men det er dog veldig individuelt kor mykje ein blør.
2 mjuke bukser
Eg sverga til desse fra Cubus.
◌  Reisesett
Finn noko du kan reise heim i, som er behagelig samt som du føler deg litt ekstra fin i.

Fødselspapir
VIKTIG!
Toalettsaker
Kjøp eingongs shampoo, tannkrem, hårkur og såpe som du kan pakke ned tidlig i baggen. Ein får kjøpt masse i mini-versjon hos blant anna normalt. Sjukehusa har også såper, men guri det var deilig å faktisk kunne bruke ein god shampoo og ta ein hårkur mens pappaen passar på bebis. Pakk også med nokre ekstra hårstrikker, fliseklemmer, hårkam og litt ansiktsprodukt. Det er rart kva ein god toner og hudkrem gjer med deg etter fødsel.
◌  Purelan
Det er veldig vanlig å få såre brystvorter i starten, blant anna fordi barnet ofte vil ligge til puppen nesten alle timar i døgnet. Purelan redda meg virkelig i tillegg til å smørje på litt morsmelk.
Ammeinnlegg
◌  Gravidpute fra Bbhugme
Denne var redningen min gjennom heile graviditeten og det var intet unntak under og etter fødselen. Den kan brukast for amming, for å finne ein god liggestilling og du kan knyte endene sammen og lage ei “seng” til baby.
Elektronikk
Me pakka kun med powerbank, headset og telefonladar – men eg veit mange også har med kamera.
◌  Diverse snack
Du skal mest sannsynlig være nokre dagar på sjukehuset, og da lønner det seg å ha noko å snacke på i fødebagen. Under fødsel bør du også ha noko sjokolade, proteinbarer, nøtter, brusen du likar og energidrikke.

 

Til baby:

Klær
Sjukehuset har dei vanlige bodyane, men me likte vertfall at ho hadde på eigne klær som er mykje søtare.
◌  Bilsete
Me brukte dog vogn ettersom me bur rett ved sjukehuset – men dette blir jo opp til kvar enkelt.
◌  Smokk
Kok opp smokkane på forhånd og ha dei i ein liten bokse.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *